LOWLIFE – nešto više od običnog skateboarding branda

Ne izrađuju samo daske, majice, kape i hoodice. Dečki donose novi val, osvježenje na hrvatsku mladu scenu, nove neotkrivene talente i punu šaku zabave, urbanog džira i svega onoga što jednom modernom Zagrebu i šire treba. Priču o nastanku, razvitku, ideji i budućnosti predstavio mi je osnivač LL branda, Bojan Međimorec.

Priču započinjemo u stanu dva mlada cimera bez para i porcijom ćevapa. Gledajući svoju pomalo deprimirajuću i smiješnu „gozbu“ odlučili su je fotografirati i objaviti pod naslovom LowLife. Lokalnoj ekipi to je ispalo fora, napravili su prvi logo i uložili u izrađivanje prvih stickera.

Stickeri su skupi ako nemaš para, rekao je Bojan čime je opravdao prvu godinu postojanja i dijeljenja stickera na kapaljku.

Preokret donosi ulazak prvih „lowlajfera“ na scenu: N. Andrić tzv. Đej,T. Zelenika, M. Muheljić tzv. Knauf i B. Boban. Nakon toga LL je dobio vjetar u leđa. U proljeće 2018. godine odlučili su napraviti prve grafike i to podijeliti sa hrvatskom scenom. Tako je i organiziran release party ubrzo nakon toga u „Vespi“, a LL se probija na scenu i službeno postaje brand.

U godinu dana izbacili su šest grafika, a sedma je na putu. Paralelno uz to, kao što je već rečeno, izrađuju svoje majice, kape, hoodice, a sada su izbacili i svoju prvu košulju. Cijene su više nego pristupačne, a LL nije samo robna marka ili skateboarding brand.

Razgovarajući o budućnosti, Bojan mi je rekao da je ideja mnogo, razvijanje istih ponekad ne ide i ide, ups and downs su konstanta. Vraćaju se dugovi i organiziraju novi projekti. Projekt koji je sada u realizaciji jest projekt pod imenom „Prevare“. Nije mi otkriveno mnogo, ali što mogu pouzdano reći jest da će se projekt ostvariti u Barceloni.

Ukoliko želite bar na tren biti dio ove zanimljive priče možete upratiti njihov instagram profil low_life_skateboards ili facebook profil Low Life.

Dečkima želimo puno sreće i još mnogo projekata, a vama još puno novih saznanja o Zagrebu o kojemu se skoro nikada i ne govori.

napisala: Leonarda Nikić
foto/video: Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *