Buka (u ušima) i Otpor (u srcu)

I ove godine imali smo priliku svjedočiti većini dobro poznatom zagrebačkom festivalu Buci i Otporu. DIY harcore punk crust festival ove godine smjestio se u Jankomirskoj šumi od 27. do 29. srpnja.

Nakon putovanja do šume uz mlake pive i sparinu u zraku stigli smo do odredišta.

Tek što smo se smjestili i natočili cugu, sve nas je oprao pljusak zbog kojega se noise stage nije imao prilike održati. Unatoč vremenskim nepogodama main stage je bio  spreman, a šank dostupan od jutra do sutra. Ako ste se odlučili na kampiranje, samo nekoliko minuta šetnjice od šanka bio je prostor gdje ste mogli ubit oko u svom šatoru. Uz dobru glazbu, piće i blato dočekali smo program koji je počeo oko 23h.

 

Prvi bend bio je zagrebački HC punk Accident koji sa 2 albuma iza sebe ne prestaje odusevljavati. Iako je nakon prvih par stvari nestalo struje, nastavilo se rokati po planu i programu te smo uživali u hitovima kao i u nekim novim pjesmama Accidenta, sve do ponoći. Ako ih još niste poslušali,  toplo preporučam!

https://accident.bandcamp.com/

 

Nakon Accidenta, stage su preuzeli Anal Sexecution i SxOxSx. Oba benda iz Slovenije, sa istim bubnjarom u sasatvima, zabavljali su nas svojim grindcore noise ludilom. Osobno ne znam kojim redom su svirali, ali bitno da je bilo buke i dobre zajebancije.

https://analsexecution.bandcamp.com/

 

Nekoliko pivi kasnije dočekali smo i hardcore thrash metal trio Warengine iz Srbije (Novi Sad) koji praši od 2009. Mlada ekipa koja se došla zabavljati i cugati bacila je publiku u trans svojim moćnim new wave thrash zvukovima kojih se nismo mogli zasititi, a osobno bi ih opet voljela vidjeti u Zagrebu.

https://warengine111.bandcamp.com/

 

Kao predzadnji bend prve večeri slušali smo samoborsko/zagrebački grindcore/death metal bend Krlja. Iako je vec bilo kasno u noć i dalje se prašilo punom parom. Bend koji iza sebe ima devet godina sviranja i dva izdanja, niti ove večeri nije zakazao te nas je sve razbudio svojim divljim mračnim melodijama.

https://krlja.bandcamp.com/

 

Nakon Krlje već smo se počeli gubiti po mraku i zadnji bend smo slušali sa nasipa. Ekipa koja je zavorila program te večeri bili su Hesperian death horse. Bend iz Zagreba koji je aktivan od 2012. u potpunosti nas je raznio svojim psihodeličnim post metal zvukovima uz koje smo dočekali rane jutarnje sate.

https://hesperiandeathhorse.bandcamp.com/

 

Nakon nastupa slijedio je after party koji je trajao do jutarnjih sati. Neki su krmili u šatorima, neki nastavili po noćnom programu, ali nitko ostao ravnodušan sferom Buke i Otpora.

Drugi dan festivala je također bio hvalevrijedan, ali na žalost, bilo je toliko dobro da ga se – ne sjećam.

 

 

foto i tekst by: Ivona Cvitković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *