DAMIR AVDIĆ U VINTAGE INDUSTRIALU

Damir Avdić će u četvrtak, 7. veljače 2019., nastupiti pred zagrebačkom publikom u Vintage Industrial Bar-u.

Ovaj 55-ogodišnji tuzlanski umjetnik, pravim imenom Damir Avdić, poznat još kao i Bosanski Psiho aka Diplomatz aka Graha, prvenstveno je izuzetan pjesnik i autor koji svoju poeziju podiže na višu razinu uporabom rifova električne gitare i upečatljivim tonom glasa.

On ne pjeva nego smisleno recitira, dok u pozadini njegova gitara gently weep-a u distorziji.

Bilo da se radi o ljubavnoj tematici, politici, društvu ili životu općenito, Bosanski Psiho jasno izražava svoj bunt i pankersku narav kroz pomno birane epitete i usporedbe te ga s pravom možemo nazvati istinskim hardcore poetom i najboljim alternativnim kantautorom naše regije.

Njegov stvaralački opus broji dvanaest izdanja, kako glazbenih tako i bibliografskih. Svoje glazbene početke Avdić je imao u hardcore punk bendu Rupa u zidu i jasno vidimo kako je kroz mnoga desetljeća ostao vjeran svojim prvotnim načelima i glazbenom stilu.

Ovaj ratnik oštrog pera poznat je po emotivnim i žestokim performansima te smo sigurni kako nas u Vintage Industrial baru očekuje nezaboravan nastup u kojem će nam Graha proviriti u dubinu duše i žonglirati nam krv britkim i inteligentnim stihovima.

 

0fcc7542ce50eae2e138def289860828

(ulomak Avdićeve pjesme “Sine”)

 

Više o Damiru kao i cjelokupnu diskografiju, možete vidjeti na njegovoj Bandcamp stranici, a pomnije informacije o samom eventu ovdje.

 

 

 

Napisala: Ines-Maria Slobođan
Foto: VintageIndustrialBar; Pinterest