Asfalt će prokipit na ovogodišnjem Distort festivalu!

Za sad spremi kupaće gaće i japanke po strani jer nas od 21.-24. lipnja 2019. u Zagrebu čeka pravo punk osvježenje – Distort festival no.3.

U četiri dana tulumarenja po vrućem zagrebačkom asfaltu očekuje nas oko četrnaest bendova koje su brižno probrali i odabrali, poput Đele Hadžiselimovića, momci i djevojke iz Doomtown recordsa, Štreber bookinga i sntntn bookinga, uz support AKC Attacka i kluba Močvare.

Krećemo kronološki jer je zagarantirana toliko dobra zabava, da ćeš već nakon prvog dana izgubiti pojam o vremenu i sebi. Kakav godišnji odmor! 🙂 Zaslužio si!

21.06. PETAK @ ATTACK! 21:30 / 35 kn

EXTENDED HELL (New York, hardcore punk)
https://extendedhell.bandcamp.com/album/call-of-the-void

Iz Brooklyna potekoše mnogi hardcore punk bendovi, ali ovaj se definitivno izdvaja po upečatljivom zvuku. Mješavina HC punk – d-beat i distorziranog svega daje ekstra dozu ljutnje! Dođi i ljuti se i ti, ovaj put s njujoršim naglaskom.

 

CC (Zagreb, metalizirana punkčina)
https://cchcpunk.bandcamp.com/

CC, EE!!!!
Bili su zagrebački mališani, sad su već počasni veterani. Punk kakav treba bit, ljuto i brzo i ožeži!
Izdali su novi album, pale i žare Balkanom i boli ih tuki! Meni najdraži ženski vokal u sokaku!


SMRT RAZUMA (Osijek, metalizirani hardcore punk)

https://smrtrazuma666.bandcamp.com

Kad smo već kod sokaka, eto nam lege iz Osijeka! Smrt Razuma te već samim nazivom benda poziva da se prepustiš pomalo mračnom hardcore punku s prizvukom metala. Utoni u sebe, kad već nemamo u Zagrebu more!

 

ACCIDENT (Zagreb, hardcore punk)
https://accident.bandcamp.com/

Domicilni hardcore punk bend kojem je glavna odlika da Lea i Edi (vokali) zvuče kao da se ljutito svađaju u nekoj surovoj punk prepirci, Adžo zatripa na bubnju kao da je u švedskom punk bendu i Bart je na basu. Jedan od onih “energetska bomba” bendova.

 

22.06. SUBOTA @ ATTACK! 21:30 / 35 kn

KALEIDOSCOPE (New York, punk iz budućnosti)
https://d4mtlabsinc.bandcamp.com/album/volume-3

Psihodelična gitara prožeta raw punkom. Iz neba pa u rebra! Ravno iz budućnosti, Scotty ih je beamao iz New Yorka u Attack!

 

NOSFERATU (Austin, kaotičan i brz hardcore)
https://www.youtube.com/watch?v=Q-KdvkaK-wo

Ljuti hardcore punk, a još i iz Texasa! Brzo potezaju instrumente kao pištolje na Divljem zapadu! Ona vrsta ekipe koju moraš suportat jer na jednoj demo kazeti izdaju sve ikad što imaju. <3

 

APSURD (Beograd, hardcore punk)
https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/derealizacija-cs

Jednostavna kompliciranost pomiješana dozom influenca ex-yu punk scene. Surovo, brzo, energetično, al ono true! Usudim se reći, zvuk izvornog hc punka.

 

CHARLIE UMLAUT (Zagreb, synth / new wave punk)
https://charlieumlaut.bandcamp.com/releases

Post-punk zvuk 70-ih za sve ljubitelje synth punka. Low life – lo fi đir. Eksperiment koji je uspio u svojoj neuspješnosti. Al ne zna privitimizam, što je to minimalizam.

 

23.06. NEDJELJA @ MOČVARA 21:00 / 30 kn

KRONSTADT (Lille, melankolični punk)
https://kronstadtlille.bandcamp.com/releases

Bonjour! Nakon samo tri tjedna od francuske revolucije u Attacku (Youth Avoiders & Asphalt!) iz Lilla nam stiže sjajni i relativno novi bend na francuskoj punk sceni. Punk 80-ih pomiješan dozom ljutnje i neposluha s pokojom “catchy” sekvencom.

 

RIP IT UP (Grenoble, punk rock)
https://www.lustucrust.org/site/ripitup

Još jedan odlični francuski bend stiže u Močvaru. Ova ekipa dere samo ravno, brzo i u srce. Balansiraju glazbom kao Napoleom na konju. Nema ih baš nešto po internetima pa dođi i izvidi uživo!

 

LAST BARAŽ (Rijeka, oi punk)

Oi! Gle riječki pank bend koji nas na tren vraća u prošlost! Zvuci oldschool punka prožeti mudrim tekstovima. Nastupaju relativno rijetko, ali kad se na to odluče, očekujte čizme po zraku!

 

24.06. PONEDJELJAK @ MOČVARA 21:00 / 30 kn

LÖSS (Gothenburg, hardcore punk)
https://losspunx.bandcamp.com/

Švedski, a naše! Ovaj hardcore punk band sve svoje frustracije kanalizira u stvaranje glazbe koja već prvim taktovima najavljuje ljutiti pogo! Svi znamo za “švedski model panka”,  a ova ekipica nam donosi hladne i sjetne zvukove sjevera ravno u uzavrelu Močvaru!

 

URIN (Berlin, hardcore punk)
https://urin.bandcamp.com

Članovi Rocka (Karolina), Pissa (Per), Cuntroachesa (David) i Vexxa/G.L.O.S.S.-a (Corey), svatko iz drugog benda, okupili su se u Berlinu i stvorili ovo dijete ljubavi! Raw lo-fi hardcore punk koji pomalo podsjeća na natripane Skitslickerse, a opet njeguju svoj upečatljivi zvuk. Sehr gut!

 

SUKOB (Zagreb, hardcore punk)

Novo na zagrebačkoj sceni, već dobro znano žednim ušima, stari dobri hardcore punk za kraj slavlja.

 

Bit će to jedno kvalitetno i ugodno punk druženje uz šaroliku mješavinu ljudi, muzike, gemišta, DIY distribucije i dobre volje.

Hvalevrijedan pothvat! Dođi i supportaj!

by: BicaPank

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *